A kategória legszebbje? Bemutatták a Mercedes-AMG GT3-at

A gyár leleplezte a Mercedes-AMG GT FIA GT3 sorozatba szánt verzióját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A FIA GT3 kategória specifikációinak megfelelően kifejlesztett AMG GT-vel csapat a Mercedes a pályaautó sorozatban.


A Mercedes gyári fotókon is megmutatta az eddig csak beetetőképeken látható Mercedes-AMG GT3-at. A GT3 a nemrég még csak állóhelyzetben körbenyálazott AMG GT GT3 specifikációjú gyári versenyváltozata. A gyorsaságira szánt változatot az utcai kiviteltől az erőteljes aerodinamikai átalakítások különböztetik meg. Teljesen egyediek a lökhárítók, szélesebbek a kerékívek és ott a hatalmas hátsó szárny. Talán kevésbé feltűnő, de mások az ajtók, légnyílás van a motorházon és a legszebb a márka ötven évvel ezelőtti versenyautóit felidéző függőleges csíkozású hűtőmaszk.
Hirdetés


A teljesen kicsontozott beltérben is a könnyű karbonszálas műanyag dominál: az ülések váza is ebből készült. A hagyományos műszerfalat teljesen célelvűen kialakított digitális egység váltotta és bár hiába a tömegcsökkentés, a vaskos bukókeret azért ahogy kell, acélból van. A Mercedes egyelőre nem árult el sokat az autó specifikációjáról, csak annyit, hogy nem az utcai változat kétturbós motorja van az orrában, hanem az SLS AMG GT3-as verziójában is használt 6,3 literes V8-as. Váltója hatfokozatú szekvenciális. A vevők hamarosan megrendelhetik a gyári versenyváltozatot és már az év végén kézhez kaphatják kocsijukat, akkor indulhat a tréningezés a 2016-os szezonra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?