A leállósávon előzni semmi: egy férfi a dugóban korlátot bontott

Megunta az araszolást a SUV sofőrje, úgyhogy lebontotta a mobilkorlátot és elhajtott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerencsére a videó nem az M0 dugójában készült, hanem a dél-karolinai Gaffneyben. Amit itt láthatunk, az viszont a világ minden pontján szabálytalan: egy SUV türelmetlen sofőrje lebontotta a kordont és a saját gyártású kijáratán hajtott le az autópályáró

Bár az észrevehetetlen rendőrautók nem csak hazánkban őshonosak, sajnos a videóra vett esetnél egy sem volt jelen. Pedig örömmel láttam volna egy álcázott rendőrautót a fekete Nissan X-Trail után fordulni a forgalomtól fizikai korláttal is elzárt területre. A felvételen jól kivehető ugyanis, hogy a sofőr az autópálya kellős közepén kiszáll az autójából, szándékosan szétbontja az útszakasz biztonsági elemeit, majd szabálytalanul a bedugult útszakasszal párhuzamosan haladó felhajtón folytatja útját.
Hirdetés
Természetesen ítélkezni nem szabad, nem tudhatjuk, hogy pontosan milyen vészhelyzet állhatott elő, ami miatt a férfi nem várta végig a dugót. Ezzel szemben viszont tény, hogy a videón látható magatartás rengeteg ponton sérti meg a közlekedési szabályokat, nem mellesleg veszélyes és felelőtlen dolog. Az ehhez hasonló "akadályokat" nem véletlenül helyezték el a közutasok, ezért arra kérünk minden autóst, hogy soha, semmilyen körülmények közt ne bontsa le őket. Az esetről készült felvétel a ViralHog Youtube csatornájáról, alább tekinthető meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?