A szomszédba költözik a Land Rover Discovery gyártása

Szlovákiában készülnek majd a Land Rover Discovery modellek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Spórolási szándékkal szüntetik meg a Land Rover Discovery angliai gyártását. Szlovákiában ugyanis jóval olcsóbb előállítani a szabadidő-autót.


Autónként több ezer dollárral csökken a Land Rovery Discovery gyártásának költsége azzal, hogy Szlovákiába költöztetik az összeszerelést. Sajnos ez munkahelyek elvesztéséhez vezet Nagy-Britanniában, viszont jót jelenthet akár Magyarországnak is, amennyiben hazai beszállítókat is igénybe vesznek majd a nyitrai gyártásnál.
Hirdetés

A vállalat ugyanis Nyitra közelében építette fel új gyárát, ahol az év későbbi szakaszában a termelés is megkezdődhet, és évente akár 300 ezer autó is legördülhet a gyártósorról. Az angliai gyárban készülhetnek a jövőben a Range Rover, a Range Rover Sport és az Evoque modellek, illetve azok utódai. A Range Rover következő generációja egyébként egy teljesen új platformra épül majd, amelyet úgy alakítanak ki, hogy hibrid, valamint teljesen elektromos változat is készülhessen belőle.

A bejelentés egyébként nem a legjobbkor jött, ugyanis a vállalat néhány hónapja több ezer embert bocsátott el, mivel a dízelmotoros autók iránt jelentősen csökkent a kereslet a brit piacon. Bár a Land Rover már elkezdte bővíteni a kínálatát hálózatról is tölthető hibridekkel, még mindig nagyban függ a helyzetük a dízelpiac alakulásától.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?