A Volkswagen tanulmányát faragta át a SEAT

Késznek tűnik a SEAT teljes értékű villanyautója, az el-Born

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tűnik, a Volkswagen nyomdokait szorosan követik a SEAT-nál, annyira, hogy már a tanulmányautót is lemásolják. A Volkswagen I.D. Hatchback-ből készült a SEAT e-Born, ami már-már gyártásra késznek tűnhet.


Alaposan felzárkóztatja a Volkswagen csoport az izgalmasnak nevezett márkáját, a SEAT-ot. A legújabb modellek már szorosan kötődnek az anyavállalat autóival, a jövő pedig még egységesebb lesz. Annyira, hogy már a SEAT-nak is van olyan tanulmányautója, ami a Volkswagen egyik koncepciójából készült, és aminek gyártásra érett verzióját még ők sem mutatták be. Az I.D. Hatchback tanulmányautóból készítették el a SEAT első teljes értékű villanyautóját mutató koncepciót, mely el-Born névre hallgat.
Hirdetés

Külsőre azonnal felismerhető benne az eredet, ám az összes részlet egészen más. Az MPV jegyeket mutató karosszériát teljes egészében a SEAT világára formálták át, és temérdek olyan részletet kapott, melyek már sorozatgyártásra kész autót mutathatnak. Ilyenek a teljes értékű külső tükrök, a hagyományosan nyíló és általános kilincseket kapott ajtók, vagy, hogy eltűntek a tetejéről az érzékelő blokkok. A SEAT el-Born, bent sem épp futurisztikus, sőt, számos ismert megoldást láthatunk, persze van sok újdonság, mint az alul lapított kormány és a váltókapcsoló megoldása, amit a BMW i3-hoz hasonlóan a kormány mögé építettek. Hajtásáról egyelőre nincs szó, ha valami hasonlót kap, mint amit a VW ígért az I.D. tanulmányhoz, akkor 170 lóerős villanymotorra készülhetünk a hátsó tengelyen és 550 km-es WLTP szerint mért hatótávolságra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?