Akár te is segíthetsz a budapesti dugók minimalizálásában!

A Google Térkép és a Waze adatait felhasználva finomítja a fővárosi közlekedést a BKK

Több fővárosi csomóponton is változhatnak a lámpaprogramok a BKK és a Google együttműködésének köszönhetően. A Budapesti Közlekedési Központ az élő forgalmi adatok vizsgálatával gondolhatja újra a forgalmi rendet a kérdéses kereszteződésekben.

A Budapesti Közlekedési Központ, a Budapest Közút és a Google együttműködésének köszönhetően csökkenhetnek a főváros útjain a forgalmi dugók, ugyanis a techóriás forgalommérési adatait felhasználva a BKK optimalizálhatja több fővárosi csomópont lámpahangolását is. Az új rendszert a mért sebesség és az áthaladások száma határozhatja meg, így azok az autósok, akik a Google navigációs rendszereit használják a városban, közvetve segítik a torlódások redukálását.
Hirdetés
A BKK közleményében gyorsan leszögezte, hogy ez semmiképpen sem érinti negatívan a gyalogos vagy a közösségi közlekedést, csupán az autósok juthatnak át gyorsabban a forgalmas szakaszokon. Első körben a X. kerületi Kőbányai út–Szállás utca kereszteződése, valamint a Szépművészeti Múzeum előtt a Hősök tere–Dózsa György úti lámpás kereszteződésnél hasznosítják a Google adatait, de a BAH-csomópont lámpaprogramjának felülvizsgálata is zajlik, és a jövőben további kereszteződéseket is bevonhatnak a projektbe. A Google és a BKK korábban is dolgozott közösen, Európában először Budapesten építették be a Google Térképbe a valós idejű utazástervezést, amely nem csak az éppen aktuális forgalmi helyzetekhez igazítja az útvonalat, de a BKK FUTÁR programnak köszönhetően valós időben mutatja a megállókból induló tömegközlekedési eszközöket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?