Álcázva mutatták meg a Volkswagen villany SUV-kupéját

Az ID.5 GTX az első teljesen villanyhajtású SUV-kupé a Volkswagentől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindent megkap, ami a többi ID modellben is megtalálható, ám az ID.5 GTX az egyik legdivatosabb formával érkezik: kupé-SUV lesz.

Egészen pontosan szeptember 7-én debütál az ID.5 GTX a Müncheni Autószalonon, így most még csak álcázva mutatta meg a Volkswagen. Ennek ellenére egészen jól látszanak a részletei, illetve nem nehéz meglátni benne az ID.4-et sem. Elöl lényegében ugyanaz az autó. Nem látszik, hogy változtak volna a fényszórók, vagy a méhsejtmintás hűtőrács az első lökhárító alján, ami már az ID.4 GTX-en is ott virított. Még az övvonal is ugyanannak tűnik, ahogy a hátsó lámpák is, az igazi különbséget a csapottabb, avagy kevésbé meredek csomagtérajtó, valamint a C-oszlop jelenti. Ezzel a formai trükkel tűnik kupésabbnak az ID.5 GTX, hiszen jól megnézve a képeket az is látszik, hogy még az oldalsó ablakok is az ID.4-ről érkeztek.
Hirdetés
Annyit már biztosan tudni lehet az autóról, hogy két villanymotor mozgatja. Az első és a hátsó tengelyre is jutott egy, így összkerékhajtású. A 77 kilowattórás akkupakkal hatótávolsága 497 kilométer lesz a WLTP-ciklus szerint. Forgalmazása viszont csak jövőre kezdődik el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?