Amerika kapja a legtöbb GR Corollát, de Európa is reménykedhet

A Toyota elárulta, hány GR Corollával számol 2023-ban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A valaha volt legkívánatosabb Toyota Corolla jövőre indul hódító útjára, de tömegmodell nem lesz belőle, a japánok mindig pont eggyel kevesebbet szeretnének gyártani, mint amekkora az igény.

Egyre merészebb a Toyota, és ez jól áll neki! A globális tömegmodellek mellett az ínyencségekre is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, ám egyáltalán nem érzik úgy, hogy minden igényt ki kellene elégíteni, bátran limitálják a darabszámot, így még kívánatosabbá válnak a GR Toyoták. A Yaris után a kompakt Corollából is elkészült a megvadított változat, a látvány és a tartalom hasonló. A háromhengeres egyhatos teljesítményét 304 lóerőre csavarták, amihez ízléses szélesítés, spoiler és tripla kipufogó is jár.
Hirdetés
A Yaris GR méretéből adódóan inkább Európának készült, az amerikai piac egy darabot sem kapott a 261 lóerős kisautóból. Most viszont fordul a kocka, a gyártás első, és talán utolsó évében Amerikának kedvez a Toyota. Jövőre összesen 8600 felpaprikázott Corolla készül, ebből 6600 darabot az Egyesült Államokban értékesítenek. A japán üzem ennél jóval több autót is képes lenne gyártani, de inkább limitált, különleges modellnek szánják a GR Corollát, aminek még az árát sem árulták el. A fennmaradó kétezer példányt Kínában, Japánban, és a legfrissebb hírek szerint Európában értékesítik, utóbbi kontinensre valószínűleg csak néhány száz darab juthat, így ebből a nagyobb országok profitálhatnak. Ugyanakkor ezek a számok csak 2023-ra vonatkoznak, bár elképzelhető, hogy csupán egy évig készül a speciális változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?