Ámuldozni vagy szörnyülködni fogunk?

Újabb dobás a SsangYongtól: Genfbe jön az új Rodius

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A márciusban nyíló Genfi Autószalon nyitására nem csak saját, Korea egyik leghírhedtebb modelljét, a formájáról elhíresült Rodius terep-egyterűt is megújítja a SsangYong.

Teljesen megújult külsővel és új motorral érkezik a SsangYong egyedi, terepjáró-buszlimuzinja a márciusban nyíló, s az év legjelentősebb seregszemléjének számító Genfi Autószalonra. Először ott lesz látható az első, 2004-ben érkezett formájával sokak szerint - nem alaptalanul - a legrondábbnak tartott, s kétségtelenül igencsak egyedi fizimiskájú, ugyanakkor egyedien tágas és komoly terepképességeket ajánló, alvázas, kapcsolható összkerékhajtású furcsaság frissített kiadása.
Hirdetés

Az új Rodius hajtáslánca gyakorlatilag a Rextonéval egyező lesz, azaz a motor a Korandóból is ismert, 2,0 literes e-XDI LET, alacsony fordulati nyomatékra hangolt dízelmotor. Váltója alapáron 6 fokozatú manuális, felárért pedig a Rexton esetén is rendelhető, 5 fokozatú, Mercedes fejlesztésű automata lehet majd.
Az alapból hátul hajtó Rodiushoz - a Rextonhoz hasonlóan - opció lesz az összkerékhajtás. Ára 10 millió forint alá várható, a rendeléseket várhatóan már nyártól le lehet majd adni az átrajzolt vonalaival a gyáriak szerint a márka új dizájn-filozófiáját képviselő, így robusztus és minőségi megjelenést ígérő modellre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?