Apró változás az BMW M3/M4 modellcsaládnál

Szénszálas helyett acél kardántengely az M3-ban és az M4-ben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ütött az órája a szénszálas kardántengelyeknek. Kell a hely egy újfajta részecskeszűrőnek, ezért acélra váltanak a bajorok M-részlegénél.


Hogy múlik el a világ dicsősége? Emissziós normáknak való megfelelési kényszerrel. A BMW ugyanis bejelentette, hogy novembertől szénszálas helyett, acél kardántengelyt kapnak az M3 Limousine, M4 Coupé és M4 Cabrio modellek. Mindez egy, a nagyobb piacokon a jövőben életbe lépő kibocsátási követelménynek tudható be, ami már kötelezővé teszi egy újabb benzin-részecskeszűrő alkalmazását az M3 és M4 modellekben is.
Hirdetés
A bajorok szerint aggodalomra semmi ok, az új acél kardánokat is az M-részleg fejlesztette és nem befolyásolja majd a megszokott teljesítményt és irányíthatóságot. Az elővigyázatosságból hozott döntés az olyan limitált modelleket, mint az M4 CS, nem érinti. Legutóbb egyébként év elején frissítették az M3/M4 modellcsaládot, akkor többek között új LED fényszórókkal és infotainment rendszerrel dobták fel őket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?