Apu mérges lesz – az egyedi hiperautót a tulaj fia törte rommá

A fiatal sofőr és utasa csak könnyebb sérüléseket szenvedett, az egyedi Pagani viszont már a múlté

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Pagani Huayra Roadsterből összesen 100 darab készült, azok közt is egyedinek számított a nemrég megsemmisített sötétlila-szénszálas külsővel rendelt példány. A 17 éves Gage Gillean hasonló luxustermékek bemutatásával foglalkozik Youtube csatornáján.

Az anyagi kár finoman fogalmazva is jelentős, de a két fiatal szerencsére könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Valószínűleg a hazatérést már nem ússzák meg büntetés nélkül, tekintve, hogy az amúgy is kevés példány közül is egyedi Roadster a balesetet okozó tinédzser fiú édesapjáé. Azt nem tudni, hogy az apa engedélyével vitték-e el az autót a fiatalok.
Hirdetés
A helyszínen készült képek alapján jól látszik, hogy az autó eleje szinte teljesen megsemmisült. A család nem élvezhette sokáig a luxusterméket, mivel a kocsit júniusban kapták csak kézhez. A youtuber fiú apja a texasi milliárdos, Tim Gillean, aki egy egész flottányi luxusautó tulajdonosa. Ennek ellenére a Daily Mail információi szerint az édesapa mérges és csalódott. A szemtanúk információi szerint a fiú elvesztette az irányítást az autó felett, majd egy fába csapódott. Az eseményeket kommentálva műszaki hibára hivatkozott, és úgy fogalmazott: "sh*t happens", ami szabad és "enyhén" cenzúrázott fordításban annyit tesz: megesik az ilyesmi. A szétroncsolódott autó a Carscoops információi szerint a 76029-es alvázszámú példány, a képek alapján a bal eleje teljesen megsemmisült, a légzsákok kinyíltak, az ajtók pedig elrepültek. Ha egyáltalán lehetséges a hiperautó helyreállítása, azt legfeljebb a gyártó tudja megvalósítani.
Hirdetés

A baleset után Gage feltöltött egy videót csatornájára, ami már nem nyilvános. A megjelenés után szinte azonnal privátra állított youtube videóban a fiatal azt nyilatkozta, hogy egy autót lehet pótolni, őt viszont nem, így a baleset végkimenetele voltaképp szerencsésnek mondható. A megsemmisült autó értéke körülbelül 10,3 milliárd forint volt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?