Áramforrásként is működhet a Mercedes EQS

Szükség esetén biztosítani tudja egy háztartás áramszükségletét a Mercedes-Benz EQS

Annyi a bibi, hogy egyelőre csak Japánban működhet áramforrásként a Mercedes-Benz EQS, ettől függetlenül előremutató a technikája a még be sem mutatott luxusautónak.

Április 15-én tartják a Mercedes-Benz EQS világpremierjét, addig nem láthatjuk álca nélkül, viszont már csepegtetik róla az információkat. Az új villanyhajtású luxusmodell érkezésével a Mercedes me Charge is fejlődik. Az autó gyors és kényelmes töltését például a Plug & Charge funkció teszi lehetővé, ahol még csak felhasználói azonosításra sincs szükség, a fizetés pedig automatikusan történik. A töltőállomások Plug & Charge kompatibilitásával kapcsolatban a felhasználók az EQS központi rendszerén vagy a Mercedes me alkalmazásban tájékozódhatnak, a jövőben pedig elérhető lesz a funkció az IONITY töltőállomásokon is. Az egyes töltésekről a hónap végén kap összegző számlát az ügyfél. Emellett a Green Charging lehetőséget biztosít arra, hogy a nyilvános töltőállomásokon felvett energiát utólag, megújuló energiaforrásokból fedezzék. A Mercedes me Charge töltőállomás-hálózata folyamatosan bővül, most már 500 000 töltőpont várja a felhasználókat, ebből 200 000 Európában. Ám itt érdemes megemlíteni, hogy Japánban az EQS képes áramforrásként működni és szükség esetén biztosítani egy háztartás áramszükségletét, hiszen a japán CHAdeMO standardnak megfelelően képes becsatlakozni a hálózatba, így például üzemelhet napelemes rendszerek köztes tárolójaként, áramszünet esetén pedig áramforrásként is. Az akkumulátor celláinak előállítása karbonsemleges módon történik, a különleges kialakítás pedig a felhasznált kobalt arányát körülbelül tíz százalékra csökkenti. A gyártás lábnyomának csökkentése egyébként nagyon fontos szerepet játszik a Mercedes-Benz fenntarthatósági törekvéseiben. Az EQS az új S-osztállyal együtt a Sindelfingenben található “Factory 56-ban” készül, amely jelenleg is karbonsemlegesen üzemel, de 2022-től a Mercedes-Benz összes személyautó- és kishaszongépjármű-gyára szén-dioxid-semlegesen fog működni.
Hirdetés
Annyit már tudni lehet EQS-ről, hogy különböző méretű akkumulátorokkal lesz elérhető. A legnagyobb, 108 kilowattórás egységgel több mint 700 kilométeres hatótávot tud majd. Emellett a házon belül fejlesztett szoftverei vezeték nélküli frissítéssel bármikor aktualizálhatók, így a modell energiamenedzsmentje is mindig a legmodernebb szinten marad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?