Aranyhordásra tökéletes egy luxuskombi

Porschékkel szállították az aranyat Londonban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ilyen marketingértékű akcióra ritkán van példa, most a Porsche megcsípett egy olyan sztorit, amihez fogható reklám még nem volt. Három kombi Panamerával szállítottak aranyrudakat.


Mennyi logika és ésszerűség van abban, hogy több mint 3,5 milliárd forint értékű aranyat normál, jó, a normálnál azért gyorsabb személyautókkal szállítsanak, mintsem páncélautóval? Nagyon kevés, a Porschének viszont mégiscsak sikerült valahogy meggyőznie a brit Baird & Co-t, hogy jobban járnak, ha három Panamera Sport Turismóval kelnek át a városon. Impozáns látvány lehetett a piros, fehér, kék (a brit zászlón is megtalálható) színekben vonuló konvoj Londonban, és feltűnő, és cseppet sem gyorsabb, mintha páncélautót kísértek volna végig a rendőrök.
Hirdetés

A két Turbo és egy hibrid modell mellé még csatlakozott egy negyedik felvezetőautó is, valamint motoros és autós rendőrök és egy helikopter is. Mindegyik autóban a sofőrön kívül egy rádiós és két biztonsági ember utazott, valamint két láda aranytömb, autónként több mint 800 millió forint értékben. A cég titkos helyszínű központjából a város másik felén álló új bemutatótermükbe vitték az aranyrudakat. A szöveg szerint csöndesebb és gyorsabb megoldás volt ez egy teherautónál, ám így egy helyett három autó pöfögött a belvárosban és nem haladt gyorsabban a konvoj. Szóval szép kis reklámot hoztak össze mind a Baird & Co-nak, mind a Porschének. Az is lehet, hogy nem is ezekben az autókban utazott az arany, hanem egy jelöletlen autóban más útvonalon. Lássuk be, ez lenne a helyes lépés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?