A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Automata váltó is lesz a frissített Sanderohoz

Renault emblémával már látható az új Dacia Sandero

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Három éve van a piacon, tehát frissítéséhez érkezett a Renault emblémával is forgalmazott Dacia Sandero.


Dél-Amerikában Renault emblémával forgalmazzák a nálunk Dacia márkanévvel ismert Sanderót és mivel a már bő három éves széria frissített kiadása először ott jelenik meg, így az új verziót ábrázoló első fotók is Renault emblémával ábrázolják a Logan alapú ötajtóst. A frissítés költségtakarékosnak mondható, ugyanis a gyári présgépeket nem módosították, azaz a karosszéria lemezfelületei is változatlanok, mindössze a lökhárítók újak és természetesen az elsővel egy elemet képező hűtőmaszk is friss. Ezeken kívül a lámpatestek módosított berendezése, illetve az új keréktárcsák és színek említhetők. A terepjárós külsejű, de a többi verzióhoz hasonlóan fronthajtású Stepway a korábbinál is több fényezetlen műanyag burkolatot kap.
A motorpaletta nem változik, azaz Brazíliában továbbra is 1,0 literes, négyhengeres, hengerenkénti négyszelepes, 77 lóerős az alapgép, továbbá választható 1,6 literes, 95 lóerős nyolc és 112 lóerős négyszelepes. Az ottani elvárásoknak megfelelően mindegyik verzió E85 üzemanyaggal is itatható és ami újdonság, az izmosabb 1,6-os motorhoz négyfokozatú automata váltó is rendelhető - ezen opció minden bizonnyal Európába is érkezik majd.
Az utasterek legfőbb újdonsága az áttervezett középkonzol, mely egyrészt ma divatos csillogó betétet és az ablakemelő- és központizár-kapcsolók ajtókra telepítésével 2 DIN méretű rádió-fejegységet kapott. Nem maradt el a műszerórák áttervezése és a kárpitválaszték megújítása sem, továbbá a kormánykerék is friss. Minden bizonnyal ezen újdonságokkal érkezik a Dacia emblémás frissített Sandero is - az év második felében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?