Autószállító gyulladt ki az M86-oson, videón látható a pusztítás

A forgalomfigyelő kamerától nem messze égett le a szerelvény, jól látni a hatalmas tüzet

Az M86-os autóúton gyulladt ki, majd égett le egy autószállító kamion, szerencsére személyi sérülés nem történt, ám az anyagi kár jelentős. Mutatjuk, miként rögzítette az esetet a Magyar Közút egyik kamerája!

A közútkezelő diszpécserei arra lettek figyelmesek június 27-én a forgalomfigyelő kamerák képeit lapozva, hogy az egyik élőképen hatalmas füstfelhő hömpölyög. Ránagyítva a feketeség forrására azt látták, hogy egy az út szélére húzódott tréler áll lángokban. A Magyar Közút munkatársai azonnal értesítették a katasztrófavédelmet, akik rövidesen ki is értek a helyszínre, és megfékezték a lángokat. A történtekről készült videófelvételt a közútkezelő az Instagram oldalán is megosztotta, a cikk végén megtekinthető.
Hirdetés
Szerencsére még a szállított, új autók egyes alkatrészeinek begyulladásakor keletkező kisebb-nagyobb robbanások ellenére sem sérült meg senki, az anyagi kár ugyanakkor jelentős. Több, a tréleren utazó autó is gyakorlatilag megsemmisült, az útburkolaton közel 100 négyzetméternyi felület égett ki, ráadásul a környező rézsű növényzetére is átterjedtek a lángok. A tüzet vélhetően a pótkocsit vontató kamiontraktor egyik hátsó, belső gumiabroncsának defektje okozta, ezek a lángok terjedtek át a felette szállított új személyautókra. Szerencsére a pótkocsiról több járművet sikerült megmenteni, még azelőtt leálltak velük a trélerről, mielőtt elérte volna őket a tűz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?