Az autóipar legtisztább levegőjét ígéri a Rolls-Royce

Két perc alatt tűnhetnek el a vírusok és baktériumok az utastér levegőjéből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A brit gyártónál már javában dolgoznak a termékeikhez méltó levegőminőségen, ami a jelenlegi vírussal terhelt időkben igazán kapóra jön.

A süppedős szőnyeget, a síri csendet és az autóipar legnemesebb anyagait már magáénak tudhatja a Rolls-Royce-ok kabinja, de a levegő minőségén még lehet mit javítani, vélik az angolok. A BMW tulajdonában lévő márka négykerekűiben már 2015 óta az átlagnál sokkal tisztább levegőt szippanthatunk, de a vírusra való tekintettel belehúztak a fejlesztésbe, aminek hála hamarosan már a vírusoktól és a baktériumoktól javarészt megszabadított levegő kering majd a luxusmodellek utasterében.
Hirdetés
A palettán elsőként a Ghost új generációjában lesz elérhető a Nanofleece technológia, ami a Rolls-Royce szerint a ma elérhető legtisztább mikrokörnyezetet garantálja. A rendszer egy egész apró szennyeződésekre is reagáló érzékelőből áll, ami egy bizonyos érték felett megkezdi az utastér levegőjének szűrését. A MEPS-nek hívott rendszer (mikrokörnyezet tisztító rendszer) lelke egy ultrafinom szűrő, ami képes a 150 nanométer feletti részecskéknek útját állni.

Az igen szűk áteresztőképességnek köszönthetően a baktériumok többsége nem jut be az utastérbe, de a nagyobbra nőtt vírusokkal is elboldogul a szűrő, ami nem jön rosszul a pandémiás helyzetben.

A hamarosan debütáló új Ghost a finom utastérszűrő mellett várhatóan számos újdonságot hoz majd, de a jelenlegi járványhelyzetben ez lehet az a nyomógomb, ami más luxusautók gazdáit, illetve a régebbi Rolls-Royce tulajdonosokat vásárlásra sarkallhatja.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?