Az év sorozata: gyönyörű fotókon az új SRT Viper

SRT Viper: gyilkos külső, brutális erő, észvesztő fotók

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mostantól rendelhető a Chrysler Group klasszikus fenevadjának harmadik kiadása, 22 millió forint környékén alakul az alapár, de a sajtófotókat ingyen is nézegethetjük.A Chrysler november 21-én rendelhetővé tette vadonatúj sportkocsiját, a korábban már árnyaltan bemutatott, átnevezett SRT Vipert. A 332 km/h végsebességű, hátsókerék-hajtású szörnyeteget kétféle kivitelben: a puritán Vipert 97 395, a gazdagabban felszerelt Viper GTS-t pedig 120 395 dollárért (22 illetve 27 millió forintért) vesztegetik, és ebben még nincs benne a kiszállítás 1995 dolláros költsége. A Viper karosszériája jóval könnyebb lett, mivel csak 27%-a alumínium, 48%-át szénszálas, fennmaradó részét pedig egyéb műanyagok teszik ki.
Hirdetés
Az autót hajtó 8,4 literes V10-est hosszú orrába, de jól hátratolva építették be, és méreteinek megfelelő tolóerőt biztosít: 640 lóerős, nyomatéka pedig a legmagasabb a jelenleg sorozatgyártásban kapható szívómotoros sportautók között: 813 Nm. Erejét Tremec TR6060 típusú hatfokozatú kézi váltó viszi át a hátsó kerekekre, a végáttételt 3.55-ről 3.07-re rövidítették, és így lett 332 km/h a Viper végsebessége, amit hatodik fokozatban, 6200-ra szögezett fordulatszámmérővel ér el.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?