Bajban vannak az olaszok? Vegyünk gyorsan Ferrarit aranyáron!

Jótékonyságból vett 400 milliós Ferrarit a Google elnöke

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Monzában, azaz a múlt hétvégi Olasz Nagydíj farvizén adták át a Google-vezér Bejamin Sloss által mintegy 400 millió forintért vásárolt Ferrari 599XX Evót.

Idén májusban földrengés pusztított Olaszország Emilia Romagna régiójában. A károk enyhítésére a Ferrari egy 599XX Evoluzione kiadást ajánlott fel, melyet árverésen értékesítettek, és ahogyan azt mondani szokás, "a bevételt jótékonysági célra fordítják". Nem tudni, hogy a Ferrari vagy a földrengés károsultjainak támogatása volt-e fontosabb a Google-elnöke számára, de nem nehéz kitalálni, hogy Benjamin Slossnak mindkettő fontos lehetett, ugyanis 1,4 millió euróig licitált, és a győztes ajánlatot is megtette az egyébként csakis pályán használható, az utcainál 35 kilogrammal könnyebb versenyautóért.
Komoly felárat egyébként nem kellett fizetnie, az 599XX Evo többi 28 példányát is 1,3 millió euróért kínálta a Ferrari, magyarán a jótékonykodás talán még készletsöprésnek is felfogható, illetve a Google elnöke is örülhet, hogy nem csupán azzal került az újságok címlapjára, hogy vett egy méregdrága Ferrarit, hanem azzal is, hogy mindezt jótékonysági céllal tette, hiszen ő nagyon jó arc. Gesztusát egyébként a Ferrari is nagyra értékelte, az Olasz Nagydíjon az F1 istálló boxánál, Fernando Alonso és Felipe Massa közreműködésével a márka elnöke, Luca Di Montezemolo adta át a 750 lóerős gép kulcsait.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?