Beetle GSR Limited Edition: Bogár méhecske színben 210 lóval

Csak 3500 példány készül a limitált szériás Beetle GSR-ből

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A név megfejtése: Gelb Schwarzer Renner, azaz sárga-fekete versenyautó. Csak 3500 példány készül a limitált szériás modellből.


A héten kezdődött Chicagói Autószalonon leplezte le a Volkswagen a Super Käfernek is nevezett, 40 évvel ezelőtt bemutatott 1303S modell modern kori örökösét, a Beetle GSR Limited Editiont. Ahogy a névben szereplő rövidítés kibontásából is kiderül, a Gelb Schwarzer Renner sárga és fekete színben pompázik kívül-belül egyaránt. A Renner, azaz versenyautó szó használatát pedig az EA888-as kétliteres turbómotor indokolja, a 210 lóerős motor 6 fokozatú kézi, vagy duplakuplungos DSG váltóval lesz elérhető.
Hirdetés

A GSR-t R-Line kiegészítőkkel szerelték fel: a gyári tuningelemek közül származik első és hátsó lökhárítója, valamint bőrülései. A fekete bőr elemeket sárga cérnával varrták, ez látható a kormánykeréken, a kézifékkaron és a hímzett szőnyegeken. Felszereltsége ezen felül napfénytetőt, Fender hangrendszert, bi-xenon fényszórókat, ülésfűtést, hangulatvilágítást tartalmaz.
Az elődjéhez hasonlóan mindössze 3500 példányban készülő GSR idén ősszel kerül a kereskedésekbe, a kontingens felét az Egyesült Államokban dobják piacra, a maradékon a Volkswagen további fontos piacai osztoznak, árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?