Bejön majd a gengsztereknek? Ilyen lesz az új Range Rover

Első képen az új Range Rover csúcsmodell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiszivárgott egy kép a 2013-ban érkező új Range Rover tankról, amely a hírek szerint közel fél tonnával könnyebb lesz elődjénél.

2,5 tonna. Két "normál" autó súlya. Ennyit nyom mostanság egy Range Rover, a Tata-kézbe került Land Rover önmagában is ikonikus luxusterepjárója, amely 1970 óta egyik kedvence a tehetős megalománoknak (valamint fehérben vagy feketében, remekül lefóliázva a gengsztereknek), s amelynek negyedik generációja - a brit Autocar információi szerint - így fog kinézni.
A roppant sikeres Evoque-féle stíluselemeket is mutató, a jelenlegi modellnél kevésbé szögletes, ebben a csinikékben már-már csajos tank állítólag a jövő év elején debütál egy kiadós fogyókúra után: jórészt alumíniumból építve, a konszerntestvér Jaguar XJ technikáját továbbfejlesztve önsúlya akár két tonna alatt is maradhat.
Hirdetés
Fogyasztását, károsanyag-kibocsátását és ahogy mondani szokás, ökológiai lábnyomát a tömegcsökkentésen túl a mostani V8-asok mellett V6-os motorok csökkentik majd 8 fokozatú automata váltóval és stop-start rendszerrel, sőt egy hibrid kivitel piacra dobása is sanszos. Várható alapárát 65 ezer fontosra, uszkve 23 millió forintosra taksálják, ami pedig még több mint valószínű, hogy orvosolják a sokat kritizált hátsó lábtér-problémát.
Fotó: autocar.co.uk
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 01:19
    Permalink

    jégfehérbe 100 os sőtét ablakokkal és mégnagyobb legalább 25 es mattfekete lexanin igazán ász lehet vele az ember siófokon…. lassan itt a nyár

Vélemény, hozzászólás?