Bigster, az eddigi legnagyobb Dacia érkezik

Megmutatták a Dacia Bigster tanulmányautót, ami alapján új modell érkezik 2025-ben a kínálatba

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Növekszik a Dacia, ami nem csak a terjeszkedést és a modellkínálat bővítését jelenti, de egy új, magasabb szegmensben is piacra lépnek egy Dusternél nagyobb SUV-val.

Biztos háttérrel és új platformmal folytatja a Dacia, mely a Renault Nissan Mitsubishi Alliance révén lehetővé teszi az egyszerűsítést; négyféle padlólemez helyett egyet fognak használni a jövőben. A CMF-B platform lehetővé teszi szélesebb és nagyobb modellek megépítését is, és a Daciánál ezt a lehetőséget ki is használják. Érkezik egy új modell, melyet a Duster fölé pozicionálnak, ezzel a C szegmensben is indít egy modellt a Dacia. Erre már tanulmányautót is mutattak, a Bigster Concept 4,6 méter hosszú, vagyis 30 centivel nyúlik tovább egy Dusternél, a külső megjelenése pedig igazán robusztus. A Bigsternél különösen kiemeli a gyártó, hogy a cél a használhatóság és nem egy dísz készítése volt, ezért nincsenek is rajta fényes elemek, a nyers műanyag idomok pedig újrahasznosított anyagból készültek. A CMF-B platform a méreteken túl lehetővé teszi a hajtáslánc variálhatóságát, vagyis hagyományos benzin, dízel és gázüzemű modellek mellett hibird hajtáslánc is kerülhet bele, így a Spring villanyautó után hamarosan újabb konnektoros Daciákat is megismerhetünk. A Bigster alapján készülő SUV-ból is várhatunk hibridet néhány éven belül. A Dacia mellett a Ladát is felzárkóztatja az Alliance, szintén a CMF-B platformra fognak épülni az új Lada modellek.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2021.01.14. at 18:02
  Permalink

  “..így a Spring villanyautó után hamarosan újabb konnektoros Daciákat is megismerhetünk.”

  ööö… mikor ismertük meg a Spring -et?
  Volt bemutatója/tesztje?
  Vagy lemaradtam valamiről?

Vélemény, hozzászólás?