Buda új busz-, Pest bringasávokat kap

Folytatódik az autósok egyéb közlekedési módok felé terelése Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Buszsávokat alakítanak ki a Hegyalja úton és a Bartók Béla úton, míg Pesten a Baross utcában az Orczy térig kerékpársávokat festenek fel.

Karácsony Gergely főpolgármester csütörtök délután, a Budapest Restart beszélgetésben ismertette a közeljövő közlekedés-szervezési újításait. Mint azt az MTI-hez eljuttatott közleményükben kiemelték, a városvezetés feladata az, hogy mindenki számára alternatívát nyújtson az autós közlekedéssel szemben. Ezért kerül sor számos fejlesztésre, amelyek a közösségi közlekedést és a kerékpáros közlekedést érintik.
Hirdetés
Mint írják, a Budapest Restart program egyik fontos célja, hogy vonzóbbá váljon a város a "szelíd" közlekedési módot választók, azaz a kerékpárosok és a gyalogosok számára. Ezért

újabb ideiglenes kerékpársávokat alakítanak ki a VIII. kerületben, a Baross utcán az Orczy térig, továbbá a Nagykörút még hiányzó szakaszain, a forgalmi sávok számának csökkentése nélkül.


Hirdetés
A kerékpárszállítás lehetősége is bővülni fog: a budai fonódó után az összes Pesten közlekedő Tátra típusú villamoson is lehetséges lesz, illetve a szükséges hatósági engedélyeztetést követően a 4-es metró vonalán. Megkezdődik továbbá a MOL Bubi közbringarendszer nemrég bejelentett megújítása is - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Hirdetés
A közleményben emlékeztettek arra, hogy megkezdődött a pesti fonódó villamoshálózat kiépítése a ferencvárosi szakasszal és a Soroksári út - Haller utcai deltavágány építésével. Közvetlen, átszállásmentes kapcsolat lesz Pesterzsébet és a belváros, illetve a Nagyvárad tér és a Jászai Mari tér között - írták.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?