Csinosabban és modernebben folytatja a legnagyobb Mini

Állandó stílusával, folyamatosan változó tartalommal frissülnek a Minik, most épp a Countryman

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mini modellkínálatának legnagyobb példánya is már a második generációját tapossa, és a Countryman még ma sem tűnik idősnek, persze tartalmilag már ráfért a frissítés.

A márkának alaposan ellentmondott a Countryman, megjelenésekor furcsán nézett rá a közönség, hiszen egy négy méteren túlnyújtózó, családi használatra is alkalmas méretekkel rendelkező, határozott minis stílusú autóról volt szó. Amennyire furcsa volt a fogadtatás, annyira hamar megértette a közönség, és a modell népszerű lett Amerikában és Európában is. A második generációs modell jelenleg a legújabb Mini, ha az elektromos Coopert nem számítjuk, és éppen ezért különös, hogy máris a modellfrissítésnél tart. Bármennyire is friss és stílusos a retro külső, érdemes időnként hozzányúlni, és a Contryman is változott külsőre.

Új lökhárítókat és hűtőmaszkot kapott, ami pedig a legfontosabb újdonság dizájn terén, az a Union Jack mintás hátsó ledes lámpa pár.

Hirdetés
Elöl is ledes fényszórókat hord mostantól, ezeket alapáron kapja, felárért pedig már adaptív, négy külön ledes szekcióból álló fényszórót is kaphat, melyek kitakarhatják a szemből jövőket és kanyarfényként is funkcionálnak. Új fényezések és felnik mellett frissült a belső is: az egyik és leglátványosabb változás itt a Cooper SE-ben megjelent, részben digitális műszeregység. Új multimédiás fejegységet is kapott érintőkijelzővel és vezeték nélküli okostelefon-tükrözéssel. Ezeken túl dizájnban a zongoralakk fekete kiegészítők választéka és a Mini Yours lehetőségek jelentenek újdonságot. Motorok terén egyelőre nagy változás nem történt, az egyetlen, melyen észrevehető frissítés történt, az a plug-in hibrid kivitel. Az 1,5-ös háromhengeres benzinmotorral és a hátsó tengelyére szerelt villanymotoros változat rendszerteljesítménye 224 lóerő mostantól, amivel 100 km/h-ra 6,8 másodperc alatt gyorsul. A virtuális összkerékhajtással és 10 kWh-s akkumulátorral szerelt változat elektromos hatótávolsága WLTP szerint 53 kilométer, elektromos sebessége 135 km/h is lehet, csúcstempója pedig 196 km/h-ban korlátozott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?