Diétára fogták a BMW M2-t, karbon alkatrészeket kapott

Jelentős súlycsökkenés elé nézhet a BMW M2 ezekkel az alkatrészekkel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW-nek Goodwoodban is volt mit kiállítani, az új 8-as mellett egy könnyített szénszálas alkatrészekből összerakott M2-t is hoztak, melynek alkatrészei piacra kerülnek.


A sportautók szerelmeseinek talán legimpozánsabb rendezvényen, a Goodwood Festival of Speeden a BMW-nek is bérelt helye van. Idén a 8-as sorozat új generációjáé a főszerep, de töményen adják a jót, ezért hoztak egy M2 tanulmányautót, ami valójában nem is tanulmány. Az M Performance Parts névre keresztelt koncepció egy M2-re építkezik, de a legtöbb karosszériaelemét kicserélték, méghozzá karbonszálas erősítésű műanyagra, ezek ráadásul mindegyike elérhetővé válik hamarosan.
Hirdetés

A karbonszálas géptető és vesék együttesen 8 kilóval könnyebbek a gyárinál, a tető további 6-tal, ezzel ráadásul alacsonyabbra kerül a súlypont is. Három kilót könnyítenek az első karbon sárvédők, 5-öt a csomagtérajtó és felet a diffúzor, ezek mindegyike megrendelhető lesz az amúgy is könnyebb és erősebb M2 Competition sportkocsihoz. Ugyancsak érkeznek a kínálatba a rendkívül látványos Frozen Gold színre fényezett 19 colos Y-küllőjű alufelnik is, melyek további 6 kilót spórolnak az M2 Competition-nek, valamint a rugózatlan tömegre is kedvezően hatnak.
Odabent szintén a karbon az úr, Az első ülések vázát is ebből készítették, ezek összesen 9 kilót spórolnak, a hátsó pad 13 kilóval lett könnyebb. Kárpitban a sportos Alcantara huzat mellett döntöttek, melyet arany varrással szegtek, ilyen a kormány is, mely jelenleg is elérhető az M2 Competition-höz. Tizenkét fokozatban állítható keménységű sport futóművet pakoltak alá, mely 2 centi ültetést is hozott, a technikát pedig további 14 kilogrammal csökkenti az új, speciális akkumulátor. A BMW M Performance Parts tanulmányautó összes alkatrésze elérhető lesz legkésőbb jövőre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?