Díjazták, mert magától fékezett

Euro NCAP kitüntetést kapott a VW up!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Euro NCAP Advanced díjat kapott a Németországban már most hódító Volkswagen miniautó.

A négyüléses, 3,54 méter hosszú Volkswagen up! már november végén átesett egy Euro NCAP törésteszten, melyen 5 csillagos, 89 százalékos utasvédelmével méretosztályának legbiztonságosabbjának bizonyult.
A gyerekvédelemből 80, gyalogosóvásból 46 százalékos, míg a biztonsági elektronikák terén 86 százalékos eredményt elért kisautó minden szempontból jól szerepelt, s mivel miniautók közül egyedül kínál városi koccanásgátlót, azaz 5-30 km/órás között működő City Emergency Braking elektronikát, most a fejlett baleset-elkerülő rendszereket díjazó Euro NCAP Advanced díjat is bezsebelte.
Az említett elektronika automatikusan lép működésbe 5-30 km/órás tempó között - a szélvédő felső részébe épített szenzor lézersugarával az autó előtti 10 méteres területet pásztázza, s ha balesetveszélyt észlel, automatikusan fékez, mellyel sebességtől függően akár teljes mértékben segít elkerülni a koccanást vagy csökkenti annak súlyosságát.
Hirdetés

Az up! egyébiránt nem csak biztonságos, kellően sikeres is, Németországban például már most átvette a legnépszerűbb új autó címet - így jelenleg a Golf és Polo mellett áll a dobogó csúcsán. Az 1,0 literes, 60 és 75 lóerős, háromhengeres kisautó palettája már most is kellően széles, hiszen 9 850 eurós alapárral és 5 különböző (take up!, move up!, high up!, black up!, white up!) felszereltséggel kínálják, de májusban, mindössze 475 eurós (142 500 forintos) felárral, 10 325 eurós árral jön ötajtósa - bízunk benne, hogy addigra a forintosított vételár 3 millió alatti összeget fog jelenteni, hiszen a hazai piacon csakis úgy lehet esélye sok vevőt fogni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?