Diszkréten fog frissülni az Audi A6

Az Audi egyik slágermodellje, a közepes szedán A6 még idén megkaphatja a ráncfelvarrást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Álcázták ugyan az Audi A6 frissített változatát, de sikerült kiszúrnunk az apró részleteket, amik változnak majd a jelenlegi modellhez képest.

Az Audi A6 a négykarikás márka egyik legnépszerűbb, egyszersmind egyik leggyengébb értéktartású modellje. A kettő talán egymásból következik, a közepes méretű szedánokból megszámlálhatatlanul sok szaladgál az utakon, így használtautóként is nagy a kínálat - és ez nem csak az Audinál van így. Céges autónak is gyakori választás ez, úgyhogy sok üzleti ügyfél örülhet majd pár hónap múlva, ugyanis jó esély van rá, hogy az A6-os még idén megújul. Az Automedia lesifotósai az Audi központjának környékén, Ingolstadtban kapták le ezt az enyhén álcázott tesztpéldányt.
Hirdetés
Elsőre talán észre sem vennénk, mitől új ez, de egymás mellé téve a régi és a leendő új modellt, illetve jó erősen az álca alá nézve észrevehetünk néhány apróságot. Elöl például a lámpák alatti, az alsó sarkoknál lévő ötszögletes légbeömlő (vagyis az azt imitáló fekete panel) felső vonala már nem teljesen egyenes, a középső hűtőmaszk felé kissé lejt. Ezt a két elemet a nagy, vízszintes tagolású középső hűtőrács alatt egy vékony légbeömlő köti össze, ami eddig egy egyszerű vízszintes vonal volt, most viszont a két végénél tovább folytatódik Y alakban. A fényszórók viszont minden jel szerint megtartják alakjukat. Oldalról nem igazán változik semmi, nem is foglalkoztak az álcázásával, de hát egy eléggé hagyományos stílusú autóról beszélünk, az ajtók meg ajtók maradnak mindig. Hátul újabb érdekességeket találhatunk: a frontrészhez hasonlóan szintén a lökhárító aljára kell figyelnünk, ugyanis két szélen egy-egy függőleges bevágást találhatunk. Ez vizuálisan szigorúbbá teszi az autó hátsóját, egyébként hűtőnyílást imitálna, de természetesen ez sem funkcionális igazából. Egy kis diffúzort is felfedezhetünk középen, illetve - sajnos - az is egyértelmű, hogy a látható kipufogóvégek a modellfrissítéssel sem térnek vissza. A fényszórók egyébként itt sem változtak, esetleg a búrákon belüli izzók rajzolata újulhat meg. A beltérbe egyelőre nem láthattunk bele, de az - mint az A6-os külseje is - még ma sem elavult, talán frissebb infotainment-rendszer kerülhet a központi képernyőre.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?