Egy kínai mopedautón bukkant fel a Toyota Land Cruiser orra

Az elektromos kisautó úgy fest, mint egy újszülött Land Cruiser

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legkisebb méretben is lehet nagyot alkotni, gondolták a kínai tervezők, majd zsugorított méretben megalkották a maguk Toyotáját.

Szinte nem telik el úgy egy hét, hogy a kínai autóipar ne rukkolna elő valamilyen újabb hamisítvánnyal, pedig mostanában már egészen emészthető formákat is tudnak rajzolni. A Land Rover Defenderből nemrég két különböző másolat is napvilágot látott, de a régi modellek sem szentek, a Mini és a Bogár egy-egy koppintása is gyártásba kerülhet. A kínai közösségi médiában jelent meg a kisautó, amiről szinte semmilyen paraméter nem áll rendelkezésre. Az adatok helyett így a látvánnyal kell beérni, amin azért tényleg el lehet időzni. A Kuluze névre hallgató elektromos autó hozza a Land Cruiser szögletességét, de összekeverni a két modellt így sem lehet, a tervezőknek törpe méretben kellett megvalósítani a japán formát. A jármű elejét hangsúlyos maszk uralja, az azt körbeölelő fekete rácsozást szintén koppintották, ahogy a fényszórókat is sikerült lemásolni. Mivel mégiscsak egy vérbeli terepjáró jelentette a kiindulási alapot, ezért a kartervédő mintáját is belenyomták a lökhárítóba.
Hirdetés
Hátul sem találtak rá saját ötleteikre a kínaiak, ezért itt is mindent harmadára zsugorítva emelték át a Toyotáról, a lámpák és az alsó rész is mutat bőven hasonlóságot a Land Cruiserrel. A Kuluze terepjárásra alkalmatlan, inkább a városi dzsungel a terepe. Ha valóban gyártásba kerül, akkor a lassú elektromos járművek (LSEV/Low Speed Electric Vehiche) kategóriájába érkezik, ezek a kisautók maximálisan 40 km/h tempóra képesek. A szerény dinamika mellé viszont kedvező ár társul, ebben a kategóriában 1-2 millió forintnyi jüan számít az átlagos vételárnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.03.11. at 21:01
    Permalink

    Annyira esetlen, hogy az már jópofa. Abban a karikatúraszerű sárvédő ívben elől még egyszer elférnének a 13″ kerekek. De poénnak baromi jó lehet, hogy Közép-Ázsiában az emberek belenéznek a visszapillantó tükörbe és ugyanúgy lehúzódnak előle, mint ha valami terrorista-Toyota lenne, szóval társadalomkritikából és formatervezői humorból ez a kocsi csillagos ötös.

Vélemény, hozzászólás?