Elérkezett a félidő, frissül a Hyundai i30

Új turbómotor, lágy hibrid és szigorúbb tekintet is szerepel az újdonságok listáján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem unatkoznak a Hyundai i30 tervezői, a 2016-ban bevezetett harmadik generáció már a második frissítését kapja.

Hivatalosan a Hyundai i30 is a márciusi Genfi Autószalonon tartotta volna a premierjét. A szalon viszont elmarad, a gyáriak pedig már a héten leleplezték a kompakt modelljüket. A hagyományos ötajtósként, kombiként és formás csapott hátúként (Fastback) kapható i30 hűtőrácsa elvesztette krómozott szegélyét, cserébe nagyobb lett, immár az átrajzolt lámpák alá is benyúlik, amelyek V alakú menetfénnyel hívják fel magukra a figyelmet. A hűtőnyílásnak tűnő, de sok helyen zárt fekete rácsból több jut ezentúl, ami a sportosabb hangulathoz járul hozzá. Az új színek és felnik mellett hátul is történt változás, itt a lámpák belső szerkezete és a lökhárító módosult.
Hirdetés
Nem csak optikai, hanem technikai fronton is tud újat mutatni a Hyundai. A legkisebb turbós egységet jelentő 1.0 T-GDI a manuális váltó mellett már hétsebességes duplakuplungossal is választható lesz, továbbá a többi motorral egyetemben ehhez az egységhez is kérhető lesz 48 voltos lágy hibrid hajtás. A környezetre jobban odafigyelő modell új fejlesztésű kéziváltóval készül, ami egy szabadonfutó segítségével gázelvételre lekapcsolódik a motorról, a benzines/gázolajos egység pedig alapjáraton ketyeg vagy akár le is áll. Búcsúzik a kínálatból az 1.4 T-GDI, helyét egy hasonló felépítésű, de másfél literes blokk veszi át 160 lóerővel. Az utastérben megjelenik a digitális műszeregység 7 colos kijelzővel, a központi képernyő pedig növekszik, a frissített verzióban 10,25 col várja a fürkésző tekinteteket. Az Android Auto és Apple CarPlay kompatibilitást már alapáron megkapja az i30, de a vezeték nélküli telefontükrözés és a szintén vezetéket mellőző töltés is megjelenik. A márciusi - virtuális - premier után már nem kell sokat várni, hónapokon belül megérkezhet a szalonokba is a friss i30.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?