Életveszélyes száguldás: ilyen a 700 lóerős 1-es BMW-ben

A német autópályán hajtották meg ezt a felháborítóan erős egyest

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megannyi erős autót hajtottak már meg az Autobahn korlátlan szakaszán egy kamera társaságában, ám egyik sem tűnt olyan veszélyes száguldásnak, mint ez: az AutoTopNL csatornáján kiderül, milyen egy 700 lovas kisautó volánja mögött a padlóig nyomni a gázt.

Sokan nem is tartják igazi BMW-nek a 3-as kompakt szellemi utódját, az 1-es sorozatot. Persze, aki vezette, főleg a képen is látható, második generációs, gyárilag is 335 lóerős M140i változatot, az erről biztosan másképp vélekedik. Főleg, ha még egy "kicsit" meg is piszkálták az adott példányt, az AutoTopNL Youtube csatornájának friss videójában szereplő autót állítólag nem kevesebb, mint 700 lóerőig és 900 newtonméterig húzták.
Hirdetés
Már a 6 perc 10 másodperctől kezdődő tesztvezetésen kiderül, hogy egy fenevad az autó, ám ez igazán a 8 perc 55 másodperctől látható autópálya-futamon ütközik ki igazán. Már az első gyorsításoknál belenyomja az ülésbe a tesztelőt a kis BMW, ami 200 felett úgy gyorsul, ahogy más autók 100 km/h környéken sem feltétlenül tudnak. Meg lehet tehát csinálni és működik is a 700 lóerős 1-es BMW, ám felmerül a kérdés: van ennek értelme? Ha kíváncsi vagy, hogy mennyi a végsebessége, akkor nézd meg az alábbi videót, és döntsd el te magad, hogy van-e szüksége a világnak erre a báránybőrbe bújt farkasra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?