Ez a Golf majd megdobogtatja a szíved

Volkswagen Golf GTI Heartbeat koncepció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A tanulók is megelégelték, hogy nincs 400 lóerős Golf, ezért készítettek maguknak egyet. A Golf GTI koncepció a "szívdobogás" nevet kapta.


A Wörthersee fesztivál főszereplője egyértelműen a 310 lóerős Golf GTI Clubsport S volt, ám mégis volt a standokon valami, ami még érdekesebb adatokat hozott. A VW Golf R 400 projekt kukába dobása után a német gyáróriás fiatal tanulói mégis megalkották a maguk egyedülálló, 400 lóerős bestiájukat, aminek alapjául egy Golf GTI szolgált. Ebből kiindulva valószínűleg ugyanaz a 2,0 literes turbós, négyhengeres erőforrás hajtja, habár 90 lóerővel többet tud, mint a limitált Golf GTI Clubsport S. A Volkswagen nem árulja el, mit raktak a hallgatók a Heartbeat, azaz Szívdobogás nevezetű koncepció motorházteteje alá, ami egyébként a GTI 40. évfordulóját hivatott ünnepelni.
A hot-hatch Focus RS verő adatait, egyedi fényezését és body kitjét mind a fiatal mérnököknek köszönhetjük, akik különleges fényezéssel ellátott 20 colos BBS felnikkel dobták fel a modelljüket. A beltér is nagy változásokon ment keresztül, eltávolították a hátsó üléseket, helyükre pedig 7 részes, 1360 wattos audiorendszert szereltek, gravírozott üvegtetővel és LED megvilágítással, valamint egy egyszerűbb bukócső is beépítésre került.
Hirdetés
A csapat kisvideójában foglalta össze, hogy eddig milyen remekműveket készítettek az elmúlt évek Wörthersee fesztiváljaira.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?