F1-be tart a Volkswagen?

Jost Capito lesz a Volkswagen Motorsport új vezetője

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fordos szakember május elsejétől igazgatja a Volkswagen Motorsport részleget.


[kepallojobb=61180.jpg]Jost Capito (53) vezeti májustól a Volkswagen Motorsport részlegét[/kepallojobb]
Május elsején az eddig a Ford motorsport részlegét igazgató Jost Capito veszi át Kris Nissen helyét a Volkswagen Motorsport élén.
Az 53 éves Capito több évtizedet töltött az autósportok világában, dolgozott a Forma 1-ben, egy teherautó navigátoraként pedig 1985-ben győztesen fejezte be a Párizs-Dakar ralit. 1984-ben nagyteljesítményű motorok fejlesztőmérnökeként helyezkedett el a BMW-nél, majd 1989-ben a Porschéhoz távozott, ahol először a Carrera Cup Organisationt vezette, majd ő lett a Porsche teljes autósport részlegének igazgatója. 1996 és 2001 között a Sauber Petronasnál töltött be különböző tisztségeket, 1998-tól ő a cég F1-es csapatfőnöke. 2001-ben csatlakozott a Fordhoz, ahol a tuningrészleg igazgatása mellett a cég autósportos stratégiáját is igazgatta.
Elődje, az 51 éves Kris Nissen kulcsszerepet játszott a VW Dakar-ralin elért 2009-es kettős győzelmében, valamint 2010-es és 2011-es hármas befutóban. Nissen az átmeneti időszakban még tanácsadóként segíti Capito munkáját.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?