Félévente új Toyotába ülhetnek a japánok

Új szolgáltatást indít a Toyota, reagálva a változó autóvásárlási szokásokra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Világszinten egyre többek fejében fordul meg a gondolat, hogy nem feltétlenül akar saját tulajdonú autót. Erre válaszul egyre több gyártó kínál valamilyen más alternatívát, köztük a Toyota is, egyelőre csak Japánban.


Bár az autóeladások folyamatosan növekednek, nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy ugyanígy például az autómegosztó szolgáltatások is egyre népszerűbbek, ami jól mutatja, hogy aki teheti, nem feltétlenül vásárol új autót. Tehát a társadalom a hagyományos autótulajdonlástól a kötöttségektől mentes autóhasználat felé halad, növekvő igény mutatkozik egy újfajta megközelítésre is. A Toyota is reagált erre, igaz egyelőre csak egy Japánban bevezetett szolgáltatással. Ez lehetőséget teremt az ügyfelek számára, hogy tetszés szerint hozzáférjenek egy olyan autóhoz, amit éppen élvezni és használni szeretnének.

A KINTO névre keresztelt új cég egy előfizetéses szolgáltatást kínál. Maga a név a japán kintoun szóból ered, ami repülő glóriát jelent. A céget közösen finanszírozza a Toyota Financial Services és a Sumitomo Mitsui. A KINTO olyan újfajta tulajdonlási formát biztosít, amelynek során a vásárló élvezetes és kötetlen módon élheti meg kapcsolatát a kiválasztott autóval. Japánban két konkrét szolgáltatást kínálnak. A KINTO ONE hároméves időtartamra teszi lehetővé egy Toyota-modell használatát, míg KINTO SELECT esetében ugyancsak hároméves időtartamra hat Lexus-modell áll a vásárlók rendelkezésére. Mindkét szolgáltatás fix havidíjas formában működik, a díj pedig tartalmazza a biztosítást, a járműadót, a regisztrációs díjat és a kötelező karbantartás költségeit is. A szolgáltatás igénybevételéhez az ügyfelek online, vagy a japán Toyota/Lexus márkakereskedésekben regisztrálhatnak.
Hirdetés

Mindkét szolgáltatás a tokiói régióban működik majd tesztüzemben, a kiválasztott Toyota-, illetve Lexus márkakereskedők bevonásával. A szolgáltatás országos bevezetését 2019 nyarára tervezik, amelynek keretében a hozzáférhető modellek száma a kora őszi időszaktól bővülni is fog. A KINTO One keretében egyébként az előfizetők a Toyota Prius, Corolla Sport, Alphard, Vellfire és Crown modellek közül választhatnak. Emellett egy pontrendszert is bevezetnek, amiben az ügyfelek a járműhasználatnak megfelelően kapnak pontokat. Például a biztonságos, vagy környezetkímélő vezetésért és ezeket figyelembe veszik a díjszámításnál.
A KINTO SELECT szerződés keretében az előfizetők a Lexus ES 300h, IS300h, RC 300h, UX 250h, NX 300h és RX 450h modellek közül választhatnak, modellváltásra pedig félévente van lehetőség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?