Felkapta ünneplőjét a Nissan sportkupéja

Amerikai sporttörténelmének 50. évfordulóját ünnepli a Nissan egy sor 370Z-vel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan egyelőre nem mutat be új sportautót, a klasszikus vonalat követő 370Z-vel viszont most ünnepelnek, méghozzá sporttörténelmük 50. évfordulóját.

Ha új sportautót egyelőre nem is mutat be a Nissan, klasszikus vonalakat követő két modellje mellett azért kitart. És van is mire büszkének lenniük, a 370Z ősének tekinthető 240Z sportkupé épp 50 évvel ezelőtt érkezett meg az amerikai piacra. A New York-i Autószalonra most egy olyan limitált szériás 370Z-t hoztak, mely ünnepi dekort kapott, méghozzá az amerikai SCCA versenysorozatban számtalan sikert elért 46-os sorszámmal indult Brock Racing Enterprises versenyautójára rímelőt. Az 50. Anniversary Edition kétféleképpen lesz elérhető, a klasszikus fehér fényezéssel, piros festéssel, vagy ezüst fényezéssel és fekete dekorral, mindkettőn közös a fekete küllős, piros peremes felni garnitúra.
Hirdetés
A belső csak kisebb mértékben változik, de alapból kapnak Alcantara borítású kormányt és választható a bőr és hasított bőr bevonatú ülésgarnitúra, valamint a műbőr ajtókárpit berakások. Fekete króm kiegészítőket, Z emblémás küszöbdíszeket és nyolc hangszórós Bose hifirendszert kapnak az ünnepi modellek. A hajtásról az ismert 3,7 literes, 337 lóerős szívó V6-os benzinmotor gondoskodik hatfokozatú kézi váltón keresztül, de választható hétfokozatú automata váltó is helyette.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?