Ferenc pápa Daciára váltott

A pápamobilok között már Dacia Duster is van

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ferenc pápa nem tartozik a fényűzést kedvelő egyházfők közé, ez az autóválasztásán is meglátszik. Utazásai során az egyszerűbb, hétköznapibb típusokat részesíti előnyben, az ajándékba kapott Duster sem a luxus megtestesítője.

Kilencven éve váltják egymást a pápa szolgálatába állított négykerekűek, a Szentatyákat leginkább luxusautók szállították. Persze hétköznapibb, olcsóbb modellek is felbukkantak néha, SEAT Marbella és Renault Espace is szolgált pápamobilként. Ferenc pápa ugyanakkor a szerénységéről is híres, így nem meglepő, hogy utazásai során például Kia Soul és Fiat 500L hátsó üléséről is integetett már, a saját autója pedig egy 35 éves Renault R4. Ezt a vonalat folytatja a most ajándékba kapott Dacia Duster, amit a Renault romániai fejlesztőrészlege, a Romturingia karosszériaépítő alakított át a pápának.
Hirdetés
A négykerékhajtású román terepjáróra azért esett a választás, mert ennek a kivitelnek – a terepezést megkönnyítendő – nagyon rövid az egyes fokozata, így könnyedén tartja a sétatempót a 4x4-es Duster. Az átalakítások sorát gyarapítja a nagyméretű tetőablak, mely fölé egy plexi tető került, védve az egyházfőt az időjárás viszontagságaitól, elöl pedig a zászlótartó jelenti az újdonságot. A „szent Duster” három centis ültetést is kapott, ami persze nem a vagány sportosságot, hanem a könnyebb ki- és beszállást szolgálja. A bézs színű belsőben átalakították a hátsó üléssort, hogy könnyen hozzáférhető legyen a tetőablak. A Duster szépen teljesít az Európai Unió piacán, augusztusban a Volkswagen Golf mögött a második legnépszerűbb modell volt, de jó bornak is kell a cégér, ez pedig egy remek reklám a Daciának.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?