Ford v Ferrari – ha szereted az autókat, nézd meg!

Az aszfalt királyai - Goodyear abroncsokon nyertek a Fordok

Aligha fog bárki is megcáfolni, ha az év autós filmjének nevezem Ford v Ferrari, azaz Az aszfalt királyai című, e héten debütált mozit, nem akarok belőle sokat elárulni, de azt mondom, meg kell nézni!


E héten debütált a hazai mozikban a rég várt, valós történet alapú Ford v Ferrari, azaz magyar nyelven Az aszfalt királyai című mozifilm. Mindenképp érdekes sztori, a Ford számára én - erkölcsileg - akkor sem mondanám büszkeségre okot adó történetnek, hogy egy győzelmi szériát kezdtek meg. Hogy miért? Nézd meg a filmet, érteni fogod! Remek képek és hangok mellett kapod, tényleg érdemes megnézni!
Hirdetés
Az aszfalt királyainak főszereplői a Carroll Shelby-t alakító, Oscar-díjas Matt Damon és a szintén Oscar-díjas Christian Bale, aki Ken Miles szerepében látható. Carol Shelby, az amerikai autótervező mert nagyot álmodni, Ken Miles, a brit pilóta pedig nem ismerte a félelmet. Ketten együtt harcba szálltak a fizika törvényei, meg persze saját félelmeik ellen, és forradalmian új versenyautót építettek a Ford számára, amely végül az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen megelőzte Enzo Ferrari legyőzhetetlennek hitt autóit. A film az ő igaz történetüket meséli el. Persze nem csak a Ford van ott a sztoriban, hanem a Goodyear is, amelynek abroncsain győztek akkor, s győztek rekordszámú, 368 F1 nagydíjon is a versenyzők. Ha ez nem lenne elég kapcsolódás, a Goodyear bejelentette 2020-ban ők lesznek az FIA World Endurance Championship abroncsbeszállítója, így ismét ott lesznek Le Mans-ban is, ahogyan ott vannak például a kamion eb-n is, melynek kapcsán Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, a Goodyear hazai márkanagykövete elmondta, ahogyan 1966-ban Le Mans-ban, ők is tapasztalták a közelebbi múltban, hogy nem mindegyik gyártó tud kellően tartós abroncsokat készíteni, ezért mára a Kamion Európa-bajnokság kizárólagos abroncsszállítója is a Goodyear.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?