Frissül az egykori Év Autója Peugeot 308

Főként technikailag újul meg a Peugeot 308

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Négy év után újul meg a franciák kompaktja, a 308-as Peugeot. A külső csak minimálisan változik, a lemezek alatt viszont több finomság is érkezik.


Félidőhöz érkezett a 308-as modellciklusa, amely egyet jelent a ráncfelvarrással. Az elsőként kiadott képeken látszólag szinte minden ugyanaz, mint a korábbi modelleknél, a részletek ugyanakkor nem a külsőben, hanem a technikai újításokban rejlenek. A fényszórók és a nappali menetfények maradtak a régiek, a hűtőrácsot némileg átdolgozták. Az első lökhárítók is átalakultak, a ködlámpák négyzetes formát kaptak.
Hirdetés

Nagyobb újítás, hogy a 3008-as vezetőtámogató rendszereit is megkapta. Mostantól aktív biztonsági fékező és aktív sávelhagyásra figyelmeztető funkció is elérhető a kompakt modellben. A Visiopark 1 rendszernek köszönhetően automatikusan parkolhatunk vele, az i-Cockpit pedig MirrorLink, AndroidAuto és Apple CarPlay támogatással is bír, immár kapacitív kijelzővel. A motorpalettán is történt némi változtatás. A GT-ben lévő BlueHDi 180 S&S mostantól az Aisin nyolcfokozatú automatáját kapja meg. Új dízel is érkezik a BlueHDi 130 személyében, benzines fronton pedig a háromhengerest frissítették, amely PureTech 130 néven lesz majd megtalálható a katalógusokban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?