Gyanús egybeesés: április elsején érkezik az új GR sportautó

Talán véletlen egybeesés, de Bolondok napján debütál az Toyota következő GR modellje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az elmúlt években számos Toyota kapott GR kiszerelést, és úgy tűnik, a sor folytatódik. A bemutató időzítése kapcsán azonban érdemes fenntartásokkal kezelni a bejelentést.

Pénteken, magyar idő szerint 3:30-kor mutatják meg először a nagyvilágnak a Toyota új sportautóját. A GR Four névre keresztelt autóról egyelőre a nevén és pár teaser felvételen kívül semmit sem árultak el a japánok, de egyes híresztelések szerint a Corolla GR változata érkezhet.
Hirdetés
Az elmúlt időszakban számos modell megkapta a maga sportváltozatát. A Toyotánál a legélesebb kiviteleket következetesen a GR szócskával jelölik, mely a márka saját bejáratú sportcsapatára, a Gazoo Racingre utalás. A japánok többek között a Hilux, a C-HR vagy Corolla GR Sport névre keresztelt sportos változatát is elkészítették már, illetve az új generációs Supra és a Yaris sportváltozata igazi GR modell. A bemutató dátuma kapcsán azonban könnyen elképzelhető, hogy a japánok alaposan felültetik a világot, az április elsejei időzítés ugyanis több mint gyanús, ráadásul nem is lenne egyedi eset. Tavaly a Volkswagen emelte egy egészen új szintre az áprilisi tréfázást; március utolsó napjaiban jelentették be, hogy az Egyesült Államokban "Voltswagen" néven futnak tovább. Akkor többen is kétkedve fogadták a bejelentést, de a németek többször is megerősítették, hogy a hír igaz és komolyan gondolják a névváltoztatást. Április elseje előtt aztán végül mégiscsak jelezték, hogy egyszerű tréfáról van szó, de ekkorra már szinte mindenki elhitte a névváltoztatással kapcsolatos híreszteléseket, és a Volkswagen részvényeire is hatással volt a tréfa. Később a németek elmondták, az akkor megjelenő ID.4-es modelljüknek igyekeztek nagyobb hírverést csapni. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy szembemegy a trendekkel a Toyota, és valóban az új GR modellről hullik le a lepel péntek hajnalban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?