Halálos balesetek és hőségriadó

Öten vesztették életüket a hétvégi balesetekben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több végzetes kimenetelű közlekedési baleset is történt a hétvégén, a rendőrség a kánikulában autózás veszélyeire figyelmeztet.


Hétvégén az országban a rendőrök 109 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melyből 5 balesetben 5 személy vesztette életét, 27 súlyos és 77 könnyű sérüléssel végződött - adta közre az ORFK Kommunikációs Szolgálata. Még egy riasztó adat: az elmúlt 48 órában nem kevesebb mint 138 sofőrt kaptak ittas vezetésen.
Hirdetés
A rendőrség a kánikulában autózás veszélyeire is figyelmeztet. A járművezetők a hőségben általában kevésbé tudnak koncentrálni, a megszokottnál figyelmetlenebbek, sok esetben türelmetlenebbek, hajlamosabbak az agresszív és durva szabályszegésekre. Gyakori jelenség a lobbanékonyság, a kiszámíthatatlan, szeszélyes magatartás.
A balesetek megelőzése érdekében a legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok megtartása, azonban a megváltozott időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás is kiemelten fontos. Aki nehezen viseli a meleget, ebben az időszakban lehetőleg ne üljön volán mögé. Ha feltétlenül szükséges elindulni, akkor vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg pihenni, felfrissülni, ilyenkor végtagjaikat kicsit nyújtóztassák ki, mely bizonyítottan megkönnyíti a további járművezetést. Fogyasszanak kellő mennyiségű folyadékot és mindig legyen hűtött ásványvíz, vagy üdítőital a gépkocsiban! Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, tartsanak nagyobb követési távolságot! A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztessék ki - javasolja az ORFK.
Ami az időjárást illeti: három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hőség miatt. Hét megyében és Budapesten másodfokú figyelmeztetés van érvényben - tudatta az MTI. Az előrejelzések szerint a kánikula a hét második felében enyhülhet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 06:15
    Permalink

    8-as főút, jól látható 70 Km/h-as tábla, záróvonal, forgalom elöl elzárt terület, mindenki visszavesz minimum 80-ra. Vajon mi robog előzve 200 méteren kb. 130-al? Egy szlovák rendszámú bmw! És mit tesz isten, a kanyar után már rendőrök fogják közre. Vajon ez is a melegtől volt…………….?

Vélemény, hozzászólás?