Hamarosan lehull a lepel a Mercedes T-osztályról

Kivételesen nem egy SUV-t, hanem egy luxus-egyterűt mutat be a Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A T-betű évtizedek óta a kombi Mercedeseket jelöli, de idén szintet lép az említett mássalhangzó, T-osztály jelzéssel egy kisebb méretű egyterűt mutat be a Mercedes, amit a luxus felé tolnak.

Április 26-án tartja premierjét a Mercedes-Benz T-osztály, az egyterű a megszokott csillagos minőséget és rengeteg helyet ígér, mindezt kompakt méretben. A modellről idáig csak egyetlen, kissé rejtőzködő fotót tettek közzé, de azért a kinézet valamelyest sejthető. A T-osztály a második generációs Citanra épül, így a karosszéria nagyrészt ismerős lesz, a körítés viszont új. A fotón hangsúlyos a krómozás, ami segít abban, hogy ne lehessen összekeverni egy Citannal, amitől célszerű eltávolítani az új modellt, amennyire csak lehet. A T-osztály komfortos, minőségi és biztonságos lesz a gyártó ígérete szerint, attól nem kell tartani, hogy csak egy ülésekkel telepakolt Citant kapnak majd a vásárlók.
Hirdetés
A tolóajtós modell a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetséggel együtt készült, így a francia-japán technikát is magában hordozza a Mercedes. Szinte biztosra vehető, hogy a Renault-féle 1,3 literes turbós benzines is megjelenik a T-osztályban, illetve a gázolajos piac egyik állócsillaga, az 1.5 dCi felbukkanására is lehet számítani. Az elektromos hajtásról sem feledkezett meg a Mercedes, de az nem a T-osztályhoz “fog járni”. A villamos variáns logikusan EQT néven érkezhet, a T-nél is jóval látványosabb csomagolásban.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?