Három új e-tron Audi érkezik 2020-ig

E-up! alapokon érkezne az önvezető, villanyos mini Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Temérdek modellcsalád frissül, bővül a mostantól tisztán elektromos e-tron paletta, és e-up! alapokon érkezhet az Audi önvezető miniautója.


Három teljesen új, teljesen elektromos e-tron modellt vezetne be az Audi 2020 előtt, két új hagyományos SUV-juk mellett, amik a Q4 és a Q8 lesznek. Az így már 5 új modell érkezesét évértékelő sajtótájékoztatóján jelentette be a német prémiummárka. A három e-tron közül kettőt már ismerhetünk: egyiküket az E-tron SUV koncepció, míg másikukat az E-tron Sportback SUV koncepció vetítette elő. A jelenlegi A3 Sportback e-tron a Volkswagen GTE modelljeiből ismert konnektoros hibrid rendszert használja, vele ellentétben a három új e-tron már full elektromos lesz. További csavar, hogy a Porschéval való együttműködés értelmében a Mission E platformjára épülhetnek ezen autók, tehát az Auditól megszokottól eltérően hátul hajtanak majd alapból.
Hirdetés

Azt is itt lebegtették be, hogy 2020 után minden kulcsmodelljük villanyossá alakul, hiszen terveik szerint 2025-re eladásaik harmadát adják majd a teljesen vagy félig elektromos autók. Ahogy a pletykák és kémfotók is árulkodnak róla, további 5 modell megújulását várhatjuk a következő egy évben: ezek az Audi A1, A6, A7, A8 és Q3 szériák. Közülük elsőnek az A8 debütálása várható, már július 11-én Barcelonában, hibrid hajtással is. A hírrohamnak itt nincs vége, hiszen egy Volkswagen e-up!-ra épülő mini városi autó bevezetését is bejelentették, ami már nem csak elektromos, de önvezető is lesz. Gyártásának kezdete 2021-re várható. Talán A0 néven?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?