Hatásvadász volt a Tata sportkocsija, nem készül el

Elkaszálták a Tata sportrészlegét, a Tamo nem kap több támogatást

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hirtelen jött, hirtelen ment a Tata sportos autóiért felelős részlege, a Tamo. Elkaszálták a borzalmas sportkocsit, a Jaguar az egyetlen, ami jelenleg profitot hoz a cégnek.


Nagyjából sejthető volt, miért készült el a Tata sportos részlege és annak egyetlen autója a Tamo Racemo. Az mondjuk dicséretes, hogy legalább egy bemutatóautót megépítettek, de az extrém formaterv is azt sugallta, hogy hatásvadászatról van szó. A Tamo Racemo sosem készül el, ugyanis a Tata elkaszálta a sportos részleget, mivel annak közel 4 milliárd forintos befektetése masszívan mínuszba vitte volna a vállalatot. A Tamo Racemo a Tata szerint Mazda MX-5 ellenfél lehetett volna, háromhengeres motorja ugyanis 190 lóerőt ígért, amivel nagyjából 1 másodpercet vert volna a Mazdára 100-ra gyorsulásban, persze csak számolás szerint.
Hirdetés

Úgy tűnik, a Tata nincs túl fényes helyzetben, viszont egyetlen nyereséges leányvállalata, a Jaguar-Land Rover, tavaly több mint félmillió autót adott el, és a Velar érkezésével idén még többel számolhatnak. A Tata egyébként a 2018-as Genfi Autószalonon való részvételét is törölte, ezzel az indiai márka az európai terjeszkedését is szünetelteti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 15:50
    Permalink

    Kár érte, jó lett volna tudni, hogy az indiaiak mivel tudtak volna sportkocsi-fronton előrukkolni. Lehet, hogy a kétkedők arcára fagyott volna a gúnyos mosoly. Szerintem abszolút nem borzalmas, olyan, mint egy életnagyságú Hot Wheels “matchbox”. Már az is haladás lenne a Tatától, ha kijönnének egy Európában is nagy számban eladható autóval, a Bolt-Zest páros pont ilyen lehetett volna kis cm3-s, turbós motorokkal.

Vélemény, hozzászólás?