Havas utakon debütál a Scion xD raliváltozata

Az xD kisautóból épített raligépet a Scion

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyári csapat a most hétvégi Sno*Drift Rallyn debütál, a szezon folyamán pedig izgalmas versenyekre és jó eredményekre is számítanak.


Az Egyesült Államok ralibajnokságában fog rajthoz állni az az erősen átalakított Scion xD, amit először a most hétvégén zajló Sno*Drift Rallyn vet be a japán gyártó versenycsapata. Teljesítményéről diplomatikusan csak annyit nyilatkoztak, hogy erősebb, mint az utcai, és azt is elárulták, hogy a használat céljának megfelelő, egyenes fogazású váltót kapott.
Hirdetés

Kívülről eltérő lökhárító, emelt hasmagasság és terepgumik különböztetik meg az utcai változattól, és az alapmodellbe Brembo fékeket sem szerelnek. Csontig kipakolt utasterében Sparco kagylóülések és bukóketrec védik a pilótát, az Atlanti-óceán ezen az oldalán kevéssé ismert Andrew Comrie-Picardot, valamint navigátorát, Jeremy Wimpeyt.

A Scion bízik abban, hogy a már több X Gamesen részt vevő, és karrierjét egyébként Ladával kezdő, majd Mitsubishivel folytató Comrie-Picarddal már az első évben sikerül szépen teljesíteniük a bajnokság kétkerék-hajtású kategóriájában, és az sem kizárt, hogy a későbbiekben több autót is elindítanak majd a versenyeken.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?