Hiányzó tesztekkel csúsztak át az FCA autói

Több károsanyag kibocsátási teszt adata hiányzik a Fiat modelljeinél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lassan körvonalazódik a Fiat körüli botrány, most az olasz Közlekedési Minisztériumot vizsgálták. Úgy tűnik, több teszt alól mentesültek az FCA modelljei, hogy megkaphassák az engedélyt.


A napokban épp Franciaország vizsgálta az FCA autóit, mert pletykák szerint hasonló csalós szoftvert alkalmaztak néhány dízelmotornál, mint a Volkswagen. Most a Reuters vizsgálta át az olaszországi Közlekedési Minisztérium jelentéseit, amikben megdöbbentő részletekre bukkantak. A jelentések szerint három fő mérési ciklus adatai teljesen hiányoznak néhány modellnél, köztük a közúti tesztek részletei is.
Hirdetés
Az egyelőre nyilvánosságra hozott modellek között a 2,0 literes dízelmotorral szerelt Jeep Cherokee, az 1,6-os dízel Giulietta és az 1,3-as dízel Lancia Ypsilon adatai is hiányoznak. A kulcsfontosságú tesztadatok hiányára egyelőre nem adtak értelmes magyarázatot, a minisztérium szóvivője egyelőre csak annyit mondott el, hogy nem elegendő az információ a vizsgálathoz, több dokumentumra is szükség van. Azt pedig tagadta, hogy mentesítették volna az FCA-t a tesztek alól.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?