Hibriddel hódítaná meg Le Mans-t a Toyota

Hibrid versenyautót fejleszt a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Jövőre zsúfolt tesztprogramot és kisebb versenyeken történő részvételt követően szeretnék átvenni Le Mans trónját a Toyota új versenyautójával.


2012-ben hibridhajtású versenyautóval áll rajthoz a Toyota a 24 órás Le Mans-i versenyen. Előtte még kisebb hosszútávú versenyeken is tesztelik az autót, de céljuk, hogy a leghíresebb egynapos versenyen legyőzzék az évek óta uralkodó Audit és Peugeot-ot.
A csapat főhadiszállása a Toyota Motorsport kölni fejlesztőbázisán található, ahol korábban F1-es csapatuk is dolgozott, itt tervezik, fejlesztik és építik meg LMP1-es versenyautót, míg a hajtás a Toyota Motor Corporationtől érkezik Japánból. Már meglehetősen előrehaladott állapotban tart a fejlesztés, valamikor 2011 vége fele bemutatkozik az autó, a jövő évet pedig intenzív teszteléssel kezdik.
A Toyota idegen köntösben már próbálgatta a versenypályára szánt hibridtechnikát, augusztusban egy villanymotorokkal hajtott Radicallal megdöntötték a Nordschleife elektromos autók által felállított sebességi rekordját. Le Mans sem ismeretlen terep számukra, a 90-es évek végén a Toyota GT-One prototípus versenygéppel szépeket mentek, bár nyerniük sosem sikerült.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?