Hibridek legális gyorsulási versenyén nyert az Infiniti

A világ leggyorsabb hibridje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hibridautóknál általában nem a gyorsulási értékeket nézegetik a vásárlók, de az Infiniti szerint ez is fontos lehet a döntés meghozatalában.


A hibrideket általában nem azzal reklámozzák, hogy milyen gyorsak, hanem, hogy mennyivel takarékosabbak, kíméletesebbek hagyományos belsőégésű motorral hajtott társaiknál.
Nem így az Infiniti, melynek kreatív szakemberei, az új M35h-val azt szeretnék bizonyítani, hogy minden jóság ellenére spiritusz is szorult autójukba, és nem mást vettek célkeresztbe, mint a Porsche Panamera S Hybridet. Negyedmérföldes gyorsulási versenyre hívták ki Stuttgart, illetve Lipcse villanyosított fenegyerekét, és a 360 lóerős M35h a melléklet videó tanúsága szerint 13,4 másodperces idejével jó fél autónyi hosszt vert a 380 lovas Panamerára.
Hirdetés
Eredménye fél másodperccel jobb, mint az autó által korábban futott, a világ leggyorsabb full hibrid autója Guinness rekordot érő 13,9031-es idő. Úgyhogy a Porsche most kötögetheti a nadrágját, és előállhat egy ellenfilmmel, amin bebizonyítják, hogy mondjuk fél mérföldön, 60-tól 120-ig vagy épp egy nürburgringi körrel vissza tudják venni a koronát az Infinititől.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 04:58
    Permalink

    A Toyota az egyik legolcsóbbat és messze a legtakarékosabbat fejlesztette ki a Prius C-vel ill. a Yaris HSD-vel, ennek ellenére neked erre az volt a reakciód, hogy egy “utolsó tetű parasztvakító” cég.
    Most már jó lenne ha eldöntenéd, hogy mit szeretnél a hibridektől.

Vélemény, hozzászólás?