Hivatalos fotókon a Volkswagen Golf 8. generációja!

Végre megérkeztek a hivatalos fotók is a Golf 8. generációjáról

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kicsivel a hivatalos bemutató előtt szárnyra kaptak a képek a világhálón a Volkswagen Golf 8. generációjáról, persze a még korábban kiszivárgott képek miatt már nincs meglepetés.

Az alsó-középkategória ikonjának formai evolúciója továbbra is apró lépésekkel folyik. Az új Golf sziluettje szinte alig változott, ám ez talán fontos is egy élő legenda esetén. Sőt, hátul is nagyon óvatosak voltak a dizájnerek, az autó orrán kell keresni a nagyobb változást. Egyszóval a Golf úgy váltott generációt, hogy változott ugyan, de mégis ismerős maradt. Hozzá kell tenni azonban, hogy a most látható képek az R-Line és a GTE modelleket ábrázolják. Utóbbin egyébként jól láthatók a különbségek, többek között a méhsejtmintás rács az első lökhárítóban
Hirdetés
Az utastér formái is a Golftól megszokottan visszafogottak, ám most már az infotainment rendszer érintőképernyős kijelzője uralja a látképet. Azért az összképet izgalmasabbá teszik, hogy a hangulatvilágításból jutott az első utas térfelére is.
Habár a hivatalos bemutatót kora este tartják, jelentős mennyiségű infó szivárgott ki már most. Például az autó méretei: 428 centis hosszúság, 146 centis magasság és 284 centis tengelytávolság, ami jelentős növekedés a hetedik generáció 264 centijéhez képest. Az előzetes információk szerint a motorpalettán az egyliteres, háromhengeres benzinmotorok mellett lesznek 1,5 és kétliteres egységek, valamint kétliteres dízellel is találkozhatunk. Állítólag az e-Golfot elkaszálták, hogy az I.D. modelleknek ne jelentsen konkurenciát, ám cserébe a konnektoros hibrid GTE szerepel majd az árlistán. Később kétliteres, 235 lóerős GTI modell is várható, sőt ennek vadított változata is Cup néven, 286 lóerővel, míg az R változat orrában 325 lóerő dolgozik majd. Természetesen, amint lerántják a leplet a nyolcadik Golfról, frissítjük a hírt a hivatalos adatokkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?