Hivatalosan is megérkezett az új BMW Z4

Egy lépéssel közelebb a Suprához, hivatalosan is itt az új BMW Z4!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Számtalan kicsusszant fotó után eljött a pillanat, hogy hivatalosan is bemutatkozzon az új BMW Z4. A bajor roadster új generációja egy csokor újdonsággal érkezett.


Eljött a pillanat, hogy hivatalosan is megismerhessük az új BMW roadstert, a második generációs Z4-et. Az új modell számtalanszor mutatkozott már álcázva és anélkül, most viszont a technikai háttér is körvonalazódott, valamint az is, hogy amit eddig láttunk a hivatalos fotókon, az az első limitált szériás First Edition. Az új modell ebben a köntösben komplett M Sport csomagot kap, ami magába foglalja a küszöbtoldatokat és a sportos lökhárítókat, a Shadow Line kiegészítőket, mely fényes fekete szegélyeket és vesekereteket takar, valamint a 19 colos felniket és a selyemfényű Frozen Orange fényezést.

Az új Z4 szokatlan hűtőmaszkot mutat, a jellegzetes BMW veséket most nem függőleges pálcák töltik ki, hanem látszólag összefűzött apró elemek. A fényszórók formája sem megszokott, ahogy a hátsón is egészen máshogy áll a BMW új kupéirányzata. A Z4 persze nem csak a külsőről szól, a vérbeli bajor roadster sorhatos motort kap, a First Editionben a legerősebb benzinest, vagyis a 40i-t. A Z4 M40i-ben 340 lóerőt teljesít és 4,6 másodperc alatt gyorsít százra, valamint csak hátul hajt, méghozzá önzáró differenciálművön keresztül.
Hirdetés
Állítható keménységű futóművet kap, különböző menetmódok közül választhatunk, mellyel a megszokott módon testre szabhatóvá válik a Z4. A belső is egészen friss, először kerül BMW roadsterbe head-up display, valamint az új BMW Live Cockpit Professional, vagyis a keretek nélküli digitális műszeregység. Az iDrive kezelőszerve is teljesen új, ahogy a középkonzol is leginkább az új 8-as sorozatét idézi. A multimédiás érintőkijelző kerete egybeolvad a műszerfallal, ami elég nagy kihasználatlan felületeket eredményez, de élőben lehet más a hatása. Az új Z4 Amerikában mutatkozott be Pebble Beachen a Concours d’Elegance rendezvényen, az európai premiert októberben tartják a Párizsi Autószalonon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

    • 2018.08.24. at 21:16
      Permalink

      Nem szoktam hasonlítgatni de pont ez jutott eszembe. Oldalról egy nyújtott SLK-nak mondtam volna. Első lámpák az új CLS és az új A osztály lámpái. Ettől függetlenül jól néz ki csak a BMW-t nem látom bele, a Supra-t meg főleg nem.

Vélemény, hozzászólás?