Horvát autópályabaleset: őrizetben a sofőr, aki drogozott is

Tudatmódosítókkal vezetett a szörnyű balesetet okozó horvát sofőr

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre több részlet derül ki a csütörtök délután, egy horvátországi autópályás fizetőkapunál történt balesetről, melynek honfitársaink az áldozatai.


Miként arról már hírt adtunk, csütörtök délután szörnyű baleset történt a horvátországi A4-es autópálya egyik fizetőkapujánál. Egy horvát rendszámot viselő, 35 éves horvát férfi által vezetett BMW a fizetőkapunál várakozókba csapódott, az információk és a felvételek szerint mintegy 150 km/órás tempóval haladt, tempomatot használt, miközben telefonján barátnőjével veszekedett. A legfrissebb hírek szerint a sofőr ráadásul kábítószert és gyógyszereket is fogyasztott, mielőtt autójába ült, így ezek hatása alatt vezetett.
Hirdetés

Mindez szörnyű tragédiához vezetett, a fizetőkapunál álló mindkét autó magyar rendszámot viselt, illetve bennünk honfitársaink tartottak épp nyaralni. A BMW által eltalált Skoda Octaviában egy magyar pár kisfiával utazott, őket a tűzoltók mintegy 45 perc alatt tudták kiszabadítani, majd válságos állapotban szállították őket kórházba. Sajtóértesülések szerint a balesetkor az autó hátsó ülésén utazó hétéves kisfiú olyan súlyos lábsérülést szenvedett, hogy őt többször is meg kellett műteni, édesapját fejsérülése miatt több napig mesterséges kómában tartották, de a baleset többi résztvevőjéhez hasonlóan már ő is túl van az életveszélyen. A fizetőkapunál az Octavia előtt álló (szintén magyar) Audi A7 is totálkárosra tört a baleset során.
A vétkes BMW sofőrjét a rendőrök először őrizetbe vették, alkoholtesztje negatív lett, ám drogtesztje pozitív, így bár közvetlenül a baleset után szabad lábon távozhatott, végül mégis előzetes letartóztatásba helyezték. Ügyvédje szerint a férfit, akire népharag zúdult, megviselték a történtek, levélben kért bocsánatot áldozataitól, szeretne találkozni a családdal és támogatni őket. Mindez természetesen nem feledteti szörnyű tettét.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?