Hyundai emblémát kap a Google autója?

Együttműködhet a Hyundai és a Google

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csupán a Hyundai szórakoztató-információs rendszereiről, vagy komolyabb témáról, például az önvezető autó technológiájáról tárgyal a két óriás?

A Hyundai elnöke úgy nyilatkozott, hogy a koreai cégnek és a Google-nek vannak olyan közös területei, amelyeken együttműködhetnek. A Hyundai élen jár abban a törekvésben, hogy a vezető mobilkészüléke zökkenőmentesen kommunikáljon a jármű szórakoztató-információs rendszerével, operációs rendszertől függetlenül. Valószínűleg mégsem ebbe az irányba mozdulnak el a tárgyalások a két konszern között. Annál is inkább, mert más tekintetben viszont lemaradásban van a Hyundai, konkrétan az önvezető járművek terén. Ennek fejlesztéséért pedig egészen biztosan sokat tehet a Google, annak ellenére, hogy már folytat tárgyalásokat e témában a Fiattal. Az együttműködést segíti, hogy a Hyundai amerikai részlegének főnöke, John Krafcik tavaly a Google önvezető autót fejlesztő részlegének élére távozott.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?