Így fest a Lada kerekeken guruló Hummer

A Hummer H2 esetében a downsizing nem a motort, hanem a kerekeket érintette

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Garage54 csapatának újabb őrült ötlete támadt, amiből természetesen most sem maradhatott ki az orosz ipar egyik remeke, a végeredmény most is hajmeresztő.

Őrült ötlet vagy mérhetetlen kreativitás? Néha csak egy hajszál választja el a kettőt egymástól, a Garage54 tarsolyában számos nehezen behatárolható ötlet lapul. Öntöttek már betonba UAZ-t, zsugorítottak össze GAZ kisbuszt, de készítettek már Tesla Cybertruckot is a műhelyükben. Legújabb videójukban egy Hummer H2-re osztották a főszerepet, a hatalmas terepjáró tiszteletet parancsoló külsővel érkezett a műhelybe, de némi átalakítás után sikerült minden komolyságot kiűzni a szögletes négykerekűből.
Hirdetés
Az alapáron 17 colos felnivel és ballonos gumival készülő Hummerről gyorsan lekerültek a kerekek, amik mintaként szolgáltak az átalakításhoz. A 13 colos Lada kerekek természetesen nem passzoltak a H2-re, de némi vágás és hegesztés után könnyedén felszerelhetővé váltak az amerikai terepjáróra. A végeredmény megdöbbentő, a Hummer féktárcsái vetekednek a Lada felnik méretével, de az elképzelés végső soron működőképes. A kerékjárati ívek enyhén szólva nincsenek kitöltve, de legalább a szilentek és a futómű egyéb alkatrészeinek állapota könnyen szemmel tartható, a rugózatlan tömeg drasztikus csökkenése pedig újabb pozitív hozadéka a Lada kerekeknek. Természetesen ki is próbálták az apró kerekeken guruló monstrumot, a műhely körüli tesztkörön helyt álltak az apró felnik. Nem valószínű, hogy a kerekek “downsizingolása” divatba jönne a későbbiekben, de az átalakítás szórakoztató faktora vitathatatlan.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?