Így lesz kamu Dodge Challenger a Honda Civicből

Néhány elem lecserélésével máris amerikai izomautóvá alakul a japán kompakt

A japán Mitsuoka nem a jó ízléséről híres, ennek ellenére van igény a furcsa átalakító készletekre, még ha azokkal senkit sem lehet átverni.

Japánban hagyománya van az utólagos átalakításnak, ott egyáltalán nem ciki, hogy egy drágább, sportosabb modellre próbálnak hasonlítani az átlagautók. A Mitsuoka kétségkívül maradandót alkotott a Jaguar Mark 2-nek álcázott Nissan Micrával, a legújabb készlet a Honda Civicből farag Dodge Challengert. A vizuális értelemben hibrid típus hivatalosan csak koncepció, de biztosan gyártásba kerül a japán-amerikai kombináció. Az M55 névre keresztelt autójuk fontos állomás a Mitsuoka életében, a cég tavaly ünnepelte fennállásának 55. évfordulóját, ezért ez amolyan ünnepi modellnek tekinthető. Az autó alapját a Civic 11. nemzedéke adja, amit nem könnyű felismerni. A négy körlámpás ábrázat a Challengerre és a Lancia Deltára egyaránt hajaz, innen nézve nem árulkodik a hondás eredet. Az oldalnézet változatlan, az amerikai részletek kimerülnek a fehér feliratos gumikban. Hátul a szélvédő rácsozása és a légterelő sportosítja a Hondát, a hátsó lámpát már nem sikerült annyira jól reprodukálni.
Hirdetés
A Mitsuoka úgy kalkulál, hogy nem fogják tudni kielégíteni a keresletet, állítólag már 1300 érdeklődő jelezte, hogy kell nekik egy ilyen autó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?